Kjøleskapsgrøt
I helgen laget jeg kjøleskapsgrøt for aller første gang, og nå spør jeg meg selv hvorfor i alle dager har jeg ikke gjort det før? Dette er jo ganske enkelt genialt - grøten lager seg praktisk talt selv, og så smaker den jo kjempegodt i tillegg.Vinn, vinn altså!!
Jeg laget grøt etter denne oppskriften:
- 1 1/4 dl. havregryn
- 1 ss. chiafrø
- 2,5 dl. lettmelk
- 1 ts. lønnesirup
- 1/2 ts. kardemomme
- 1/2 ts. kanel
- noen dråper vaniljeessens
Bland alt, f.eks.i et syltetøyglass. Topp med frosne bær før lokket settes på, og kjølekspet gjør resten av jobben. Grøten skal hvile i 4-5 timer, eller over natten i kjøleskapet.
Før servering kan du gjerne toppe med mer bær og/eller granola.
Er jo helt genialt at man kan stå opp til en fiks, ferdig frokost, som både smaker godt, og strutter av sunnhet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar