fredag 20. november 2020

Bananlapper - enkelt, raskt, sunt og godt


 At noe så godt, også er sunt - det er nesten ikke til å tro!

Her snakker vi om å forvandle banan, havregryn og egg til et sunt og superdigg måltid, på få minutter.

Bananlappene er næringsrike, supersaftige og spør du meg - de passer perfekt til alle dagens måltider.

Et godt tips er å bruke brune bananer, det gjør lappene ekstra søte og gode. I tillegg kan du variere med ulike krydder som kanel, kardemomme og muskatnøtt. 


Slik lager du bananlappene:

2 egg
2 dl. lettkokte havregryn
2 modne bananer
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver

Bland ingrediensene i en bolle, og bruk stavmikser til å mose alt sammen (det går også fint å mose bananene med en gaffel og blande med de øvrige ingrediensene). 

Stek små lapper i stekepannen på medium varme. Du bestemmer størrelsen på lappene selv, men jeg steker tre om gangen.

Topp lappene med kesam og blåbær, og de er klar til å nytes 


Dette er en mye sunnere utgave av sveler eller vafler - her er det sunnhet i hver en smule.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar