tirsdag 16. februar 2021

Pannekakedagen

I dag er det pannekakedagen, og jeg feiret med deilige bananpannekaker, til lunsj.


Tirsdag etter fastelavn er den internasjonale pannekakedagen. Denne dagen ble til, fordi det er siste dagen før faste, og man ønsket å bruke opp de ferske, mektige råvarene som egg, melk og smør, før 40 dager med faste. Pannekakedagen er også fra gammelt av kalt fetetirsdag. 



Pannekaker spises verden over, finnes i utallige former, og i versjoner som kan spises til alle typer måltider. I Norge spises pannekaker tradisjonelt med blåbærsyltetøy, sukker og bacon. De franske pannekakene er løvtynne, de russiske er lubne, og de amerikanske er solide og serveres gjerne med lønnesirup. 

Dagens bananpannekaker er laget etter denne oppskriften;

1 dl. havregryn
1 ss. chiafrø
1 banan
1 egg
1/2 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
en liten "klunk" melk

Mos bananen, og bland sammen med de øvrige ingrediensene. Stek små lapper og server med kesam, bær og eventuelt litt honning.

N Y T !



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar