mandag 31. oktober 2016

Pasta med ruccola, tomater og parmesan


Jeg elsker pasta - den kan varieres i det uendelige og passer derfor både til hverdag og til fest.

Denne oppskriften på pasta med ruccola, tomater og parmesan fant jeg inne på Trines matblogg. Retten smaker ekstra godt om du tar deg tid til å lage konfiterte cherrytomater (langtidsstekte tomater) til.

Til 4 porsjoner trenger du:

4 porsjoner pasta
200 g cherrytomater delt i to (gjerne konfiterte)
2 ss pinjekjerner, ristet i tørr stekepanne
Nøytral olje
2 hvitløksfedd, finhakket
Ca. 150 g ruccola og/eller babyspinat
En god olivenolje
Salt og nykvernet pepper
Parmesan i tynne skiver

Kok pastaen al dente etter anvisning på på pakken.

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne og legg til side. Fres hvitløk i den samme pannen i litt nøytral olje på svak varme til den er myk. Pass på så hvitløken ikke blir brent. Dersom du ikke benytter konfiterte tomater, tilsetter du tomtene nå. Når tomatene er gjennomvarme tilsettes ruccola og/eller spinat. Rør forsiktig sammen mens du drypper litt god olivenolje over salaten og krydrer med litt salt og nykvernet pepper. Når salaten begynner å falle sammen er den klar for å blandes sammen med den kokte pastaen og ristede pinjekjerner.

Server pastaen straks og topp med flak av parmensan og eventuelt konfiterte tomater (se oppskrift under)

Konfiterte tomater:

Når man langtidssteker tomater i ovn på lav temperatur blir fuktigheten i tomatene redusert og alle de gode smakene i tomatene blir forsterket. Konfiterte tomater smaker godt som tilbehør til de fleste varme og kalde retter, eller alene som snacks eller som en del av en tapasmeny.

Dette trenger du:
Tomater delt i to
Sukker
Olivenolje
Maldonsalt
Litt nykvernet pepper
Friske krydderurter, hakket

Skyll tomatene, del de i to og legg de med snittsiden opp i en ildfast form. Ringte over litt olivenolje. Ha på litt maldonsalt, et dryss med sukker, litt nykvernet pepper og friske krydderurter (tørket krydder kan også brukes).

Stek tomatene ved 100 - 120 grader (sett gjerne stekeovnsdøren på gløtt) til tomatene får en tørr overflate, men fremdeles er myke inni. Steketiden kan variere etter steketemperatur og hvor store tomatene er, men beregn ca 2 timer for cherrytomater og ca 3 timer for større tomater.

Lag gjerne rikelig når du først er i gang - de stekte tomatene holder seg nemlig fint i en ukes tid ved lagring i et glass med olivenolje.  Bon appétit ♥
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar