Nå som høsten er her med sitt kjølige drag i luften,
passer det fint med en god, varmende og mettende suppe til middag.
passer det fint med en god, varmende og mettende suppe til middag.
Her er oppskrift på en "hot" kyllingsuppe med gode smaker fra India.
Ingredienser
- 1 liten løk, finhakkes
- 1 hvitløksfedd, finhakkes
- chili (1/2 -1 alt etter hvilken styrke du ønsker), finhakket
- 2 gulrøtter, rives grovt
- 1 grønt eple, rives grovt
- 1 ss revet frisk ingefær
- ca. 2 ts karri
- 9 dl kyllingkraft (eller utblandet kyllingfond)
- 2 dl kokosmelk
- 3 kyllingfileter, i biter
- nykvernet pepper
- salt
- frisk koriander, grovt hakket
Slik gjør du:
Hakk opp og riv ingrediensene som angitt ovenfor.
Fres løken i en gryte med litt nøytral, til den er blank og myk.
Tilsett hvitløk, chili og ingefær og la det surre i noen minutter. Tilsett så gulerøtter, epler og karri og la det hele surre i et par minutter før du tilsetter kyllingkraft (eller utblandet kyllingfond). Kok opp
og la det småkoke i ca. 10-15 minutter.
Del kyllingfileten i biter og stek i litt smør eller nøytral olje på middels varme til kyllingen har får stekeskorpe. Krydre med litt salt og nykvernet pepper.
Tilsett kyllingbitene og kokosmelk i suppen og gi et oppkok. Smak til suppen med mer
karri, chili, salt og hvit pepper. Tilsett koriander rett før servering.
Til denne suppen smaker det godt med nan brød - er du flink så baker du de selv, men jeg valgte Eldorados "kjøpenan", som jeg synes smaker veldig godt.
♥ Smakelig måltid ♥
Så godt det ser ut. Bra no mot de kalde kvelder.
SvarSlettKlem