torsdag 6. oktober 2016

Hot kyllingsuppe


Nå som høsten er her med sitt kjølige drag i luften,
passer det fint med en god, varmende og mettende suppe til middag.

Her er oppskrift på en "hot" kyllingsuppe med gode smaker fra India. 


Ingredienser
  • 1 liten løk, finhakkes
  • 1 hvitløksfedd, finhakkes
  • chili (1/2 -1 alt etter hvilken styrke du ønsker), finhakket
  • 2 gulrøtter, rives grovt
  • 1 grønt eple, rives grovt
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • ca. 2 ts karri
  • 9 dl kyllingkraft (eller utblandet kyllingfond)
  • 2 dl kokosmelk
  • 3 kyllingfileter, i biter
  • nykvernet pepper
  • salt
  • frisk koriander, grovt hakket


Slik gjør du:
Hakk opp og riv ingrediensene som angitt ovenfor.
Fres løken i en gryte med litt nøytral, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk, chili og ingefær og la det surre i noen minutter. Tilsett så gulerøtter, epler og karri og la det hele surre i et par minutter før du tilsetter kyllingkraft (eller utblandet kyllingfond). Kok opp og la det småkoke i ca. 10-15 minutter.

Del kyllingfileten i biter og stek i litt smør eller nøytral olje på middels varme til kyllingen har får stekeskorpe. Krydre med litt salt og nykvernet pepper.

Tilsett kyllingbitene og kokosmelk i suppen og gi et oppkok. Smak til suppen med mer karri, chili, salt og hvit pepper. Tilsett koriander rett før servering.


Til denne suppen smaker det godt med nan brød - er du flink så baker du de selv, men jeg valgte Eldorados "kjøpenan", som jeg synes smaker veldig godt. 


 ♥ Smakelig måltid ♥


1 kommentar: