tirsdag 19. desember 2017

Tacosuppe med kylling





Du har kanskje ikke så mye tid til overs til å stå på kjøkkenet nå i førjulsstria - da kan denne enkle, mettende og gode tacosuppen være et godt middagsalternativ....



Til 4-6 porsjoner trenger du:

  • ca 400 gr. kyllingfilet
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløksfedd, finkakket
  • 1/2 - 1 chili (finhakket) eller 1 ss chilipulver
  • 2 ts oregano
  • 1 ss spisskummen
  • 1 ts røkt paprika
  • 1 ts paprika
  • 1 liter kyllingkraft/-buljong
  • 1 boks hermetiske tomater (hakket), 400 gr
  • 1 boks røde eller sorte bønner, 400 gr
  • 1 boks mais, 300 gr
  • olje til steking
  • salt og pepper

Garnityr:

  • avocado i skiver
  • vårløk
  • rømme
  • frisk koriander
  • tortillachips

Slik går du frem:


Skjær kyllingfileten i 2-4 cm store biter. Brun kjøttet i litt olje i en stekepanne.

Ha litt olje i en stor gryte og stek løk og hvitløk på middels varme til den er myk. Tilsett krydder og stek videre.

Tilsett så kyllingkraft/-buljong og tomatene. Smak til med salt og pepper. Ha i den stekte kyllingen sammen med bønner og mais. La suppen få et oppkok. Smak ev suppen til med litt mer salt og pepper og limesaft om du ønsker det.

Suppen serveres med garnityr av avocado, vårløk, rømme og koriander. Tortillachipsenserveres ved siden av, eller strøs over suppen.




 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar