lørdag 6. februar 2016

Stempelkjeks



Disse kjeksene er enkle å lage og smaker veldig godt ❤️
Lag de som kaffekos til deg selv eller som en "gå-bort" gave.




Stempelkjeks
225 g  smør - romtemperert
100 g melis
1 1/4 ts vanilje ekstrakt ( eller 2 ts vaniljesukker)
1/4 ts salt
300 g mel 

Fremgangsmåte:

Pisk sammen smør, melis, vanilje og salt til du har en luftig blanding.

Ha i mel og pisk videre på lav hastighet til det samler seg til en deig.

Del deigen i 3 deler, rull de inn i plastfilm og legg i kjøleskapet noen timer. Ta ut en og en del.

Bak ut deigen. Bruk en sirkel kutter som passer med stempel størrelse, eller noe annet til å trykke ut kakene med- for eksempel et glass. Dypp stempelet i mel og rist av overflødig mel, for å være sikker på at stempelet ikke henger i deigen. 

Kakene stekes på 175 g i 10-12 min. 
Flytt de over på rist ca 1-2 min etter du har tatt de ut av ovnen. 



En liten "bunke" kjeks med et fint bånd rundt og du har den perfekte
"gå-bort" gaven ❤️








2 kommentarer:

  1. Så fine med det stempelet på kjeksene :)
    God søndag!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hilsen - koselig at du tittet innom den nye bloggen min :)

      Slett