søndag 7. februar 2016

Fastelavnsboller



I dag var jeg så heldig å få servert fastelavnsboller hos søstra mi
- gode hjemmebakte boller med masse deilig krem.



Har du lyst til å lage akkurat disse bollene - her er oppskriften:

Fastelavnsboller:

Ingredienser:
600 gr hvetemel
1pk tørrgjær
100 gr sukker
0,5 ts kardemomme
0,5 ts bakepulver
0,5 ts salt
100 gr smør
3 dl melk

Fyll:
6 dl kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte:
1. Ha de tørre ingrediensene i en stor bakebolle og bland sammen.

2. Smelt smør sammen med melk i en kjele. Væsken skal holde 37 grader. Hell det i de tørre ingrediensene og rør godt sammen. Elt deigen godt til den er blank og smidig på et melet bord, eller i kjøkkenmaskin med eltekrok.

3. Dekk deigen med plast og sett den på et lunt sted. La den heve til dobbel størrelse, ca 30 minutter.

4. Velt den ferdighevede deigen ut på et bord og elt den et par minutter. Del deigen i 12-15 like store emner og rull disse til boller. Plasser dem på et stekebrett dekket med bakepapir og la dem etterheve i 30 minutter.

5. Pensle med pisket egg og stek på 250 grader midt i ovnen i 10 minutter.

6. Pisk krem av fløten iblandet vaniljesukker og sukker.

7. Avkjøl de ferdigstekte bollene på rist før du deler dem i to og fyller dem med krem (dersom du ønsker, kan du også fylle med syltetøy). Et dryss med melis på toppen setter prikken over ien.

(kilde: godt.no)






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar