torsdag 4. februar 2016

Jentekveld og treretters


Her kommer menyen fra lørdagens jentetreff - en treretters som iallfall falt i smak hos mine gjester ♥


Jeg setter "rammen rundt" måltidet veldig høyt og liker å dekke et hyggelig bord - et sted hvor gjestene skal føle seg velkommen.



Når jeg dekker bord bruker jeg aller helst ting jeg alt har i skuffer og skap. Får jeg derimot lyst til å supplere "pynteutvalget" tar jeg gjerne turen innom Søstrene Grene - der får man kjøpt masse herlig "stæsj" til en billig penge.


Kveldens bordkort var små lyskrus med initialer - fine på bordet og en liten gave som gjestene kunne ta med seg hjem etterpå. 



FORRETT:
Sashimi med tilbehør

Skjær Salmalaks i tynne skiver. Antrett på en tallerken og strø sesamfrø over. Anbefaler wasabisesam. 

Mangosalat:
1 mango
2 kiwi
10-15 cherrytomater 
1 pk babyspinat eller ruccola

Koriander og sjalottløk salat:
En bunt frisk koriander
1-2 finkuttet sjalottløk
En god del syltet ingefær, kuttet i mindre biter
En del sesamfrø

Sashimisaus:
Ca 1/2 dl soyasaus
En god "klunk" hvitvin
Saften av en sitron
Saften av en lime
Litt sukker
Ev litt fiskesaus
Frisk koriander
Rød chilli, uten frø
Frisk ingefær
Vårløk



HOVEDRETT:

Kylling panang curry
(6 porsjoner)

Ingredienser:
600-700 gr kyllingbryst
4 ss limejuice
4 ss thai fiske saus
2 ss sukker
1 pk panang curry paste (her smaker du til, alt etter hvor sterk du ønsker gryten)
2 bokser kokosmelk (gjerne mer om du er glad i mye saus)
1 rødløk i skiver
1 paprika i skiver
1/2 kopp hakket koriander
2 ss skrellet og skivet fersk ingefær
6 sweet basilikum blader
6 kaffirlimeblader
1 rød chilli (kan sløyfes, alt etter hvor sterk du ønsker retten)
Babymais
6 vårløk
Vannkastanjer

Tilbereding:
Skjær kyllingen i skiver (du kan velge å koke kjøttet i gryten, men selv stekte jeg det før jeg tilsatte det i gryten).

Bland sammen limejuice, fiskesaus og sukker i en bolle, sett til side.

Ha halvparten av kokosmelken i en stekepanne eller kasserolle og tilsett curry paste. Stek på medium varme til sausen bobler lett.

Tilsett resten av kokosmelken, babymais, vannkastanjer, vårløk, løk og paprika. Kok opp og la det småkoke i 2 minutter.

Tilsett limejuiceblandingen, kaffirlimeblader, sweet basilikum, chilli og kyllingen. Kok opp og la det småkoke under omrøring i ca 5 minutter.

Tilsett koriander og ingefær, kok i 1- 2 minutter/til kyllingen er gjennomkokt

Server gryteretten med jasminris.




Kveldens søte avslutning ble nøttekake med limekrem og bær. Porsjonskakene er lekre å se på, og så må jeg innrømme - de smaker himmelsk

DESSERT:

Små nøttekaker med bær
8-10 stk.


Nøttebunner
3 eggehviter
1 ts vaniljesukker
1 knivspiss salt
200 g sukker
150 g hasselnøtter (kan ev. erstattes av andre nøtter)



Limekrem
125 g mykt smør
180 g melis
1 ts vaniljesukker
125 g Philadelphia naturell
1 ts limeskall (ca. 1 lime)
2 ss limesaft

Pynt

Bær
litt melis

Sett ovnen på 175 grader varmluft. 

Ha bakepapir i bunnen av en springform ca. 23 cm i diameter.

Ha eggehvitene i en helt ren bolle. Pisk dem sakte mens du tilsetter vaniljesukker, salt og sukker litt etter litt. Hakk nøttene i en kjøkkenmaskin, vend dem forsiktig i marengsmassen. Ha røren i formen. 

Stekes midt i ovnen i 35–40 minutter ved 175 grader.

La bunnen bli avkjølt (kan gjerne lages dagen før).

Lag limekremen. Ta smør og kremost ut av kjøleskapet i god tid. Smøret må være helt mykt. Rør smøret med melis og vaniljesukker i 5 minutter på full styrke. Det gjør at frostingen blir hvit og fjerner melissmaken. Bruk gjerne flatvispen/paddlevispen hvis du har en slik, ellers vanlig elektrisk visp. Rør inn limesaften i en tynn stråle. Tilsett limeskall. Vend forsiktig inn kremost med en slikkepott til du har en jevn og myk krem.

Ha limekremen i en sprøytepose og sprøyt på kakene. Pynt med krem og bær. Dryss med melis.






Dette er deilig mat å nyte hver for seg eller som en treretters - håper det fristet ♥


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar