onsdag 11. juli 2018

Gazpacho



Gazpacho er en forfriskende og kald tomatsuppe som passer perfekt å servere på sommerens hagefest. 

Dette er en lettvint og sunn suppe som smaker utrolig godt i sommervarmen. Server gjerne med brødpinner, melba toast eller hvitløksbrød. Suppa kan gjerne lages dagen i forveien, og oppbevares i kjøleskap.


Til suppen:

1  agurk , uten skall 
1  rød paprika 
2  solmodne tomater 
1 stilk  stangselleri 
2  vårløk 
1  sjalottløk 
1/2  rød chili (smak til) 
3-4 fedd  hvitløk 
1 boks  hermetiske tomater , hakket 
1 ts  tomatpuré 
1/2 dl  extra virgin olivenolje 
3 dl  isvann (ca.) 
1/2-1  lime , saften 
 eplesidereddik litt 
1 ts  salt (ca.) 
 pepper 

Til garnityr:

1/2  rød paprika , i bittesmå terninger 
 frisk basilikum eller koriander 

Slik gjør du:
Del grønnsakene opp i grove biter og ha dem oppi en kjøkkenmaskin med kniver. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, olivenolje og mesteparten av vannet – og kjør grønnsakene til de blir helt most.

Tilsett eventuelt mere vann og smak til med limesaft, eplesidereddik, salt og pepper. Sett suppen kaldt 2-3 timer før servering, slik at de gode smakene får satt seg.

 Fordel suppen i små glass eller skåler og dryss små terninger av paprika over (eller andre grønnsaker) og litt frisk basilikum.

Oppskriften gir ca. 1 liter ferdig suppe, og rekker som middag til 3-4, forrett til ca. 6, eller til ca. 10 “shots” på en buffet.

VELBEKOMME!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar