Gazpacho er en forfriskende og kald tomatsuppe som passer perfekt å servere på sommerens hagefest.
Dette er en lettvint og sunn suppe som smaker utrolig godt i sommervarmen. Server gjerne med brødpinner, melba toast eller hvitløksbrød. Suppa kan gjerne lages dagen i forveien, og oppbevares i kjøleskap.
Til suppen:
1 rød paprika
2 solmodne tomater
1 stilk stangselleri
2 vårløk
1 sjalottløk
1/2 rød chili (smak til)
3-4 fedd hvitløk
1 boks hermetiske tomater , hakket
1 ts tomatpuré
1/2 dl extra virgin olivenolje
3 dl isvann (ca.)
1/2-1 lime , saften
eplesidereddik litt
1 ts salt (ca.)
pepper
Til garnityr:
1/2 rød paprika , i bittesmå terninger
frisk basilikum eller koriander
Slik gjør du:
Del grønnsakene opp i grove biter og ha dem oppi en kjøkkenmaskin med kniver. Tilsett hermetiske tomater, tomatpuré, olivenolje og mesteparten av vannet – og kjør grønnsakene til de blir helt most.
Tilsett eventuelt mere vann og smak til med limesaft, eplesidereddik, salt og pepper. Sett suppen kaldt 2-3 timer før servering, slik at de gode smakene får satt seg.
Fordel suppen i små glass eller skåler og dryss små terninger av paprika over (eller andre grønnsaker) og litt frisk basilikum.
Oppskriften gir ca. 1 liter ferdig suppe, og rekker som middag til 3-4, forrett til ca. 6, eller til ca. 10 “shots” på en buffet.
VELBEKOMME!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar