tirsdag 7. november 2017

Syltet rødløk med ingefær

   

Syltet rødløk veldig enkelt å lage og du kan variere med å bruke ulike krydder og urter - alt etter hva smaksløkene dine er glad i. Den syltede løken har et mangfoldig bruksområde og passer blant annet utrolig godt som tilbehør til hamburger, til kjøttretter eller i salaten.

Dette trenger du:
  • 1 dl eplecidereddik
  • 2 dl sukker
  • 3 dl vann
  • 20 gr. frisk ingefær
  • 2 rødløk
 
Slik gjør du: 
Kok opp vann, eddik og sukker. La det koke til sukkeret har løst seg opp.
 
Skjær rødløk og ingefær i tynne skiver.
 
Legg skivet rødløk og ingefær i et rent glass og hell over kokende lake. Sett på et tett lokk og la det avkjøle seg. Smaken blir bedre jo lenger løken får marinere.
 
Sylting er en naturlig måte å preservere mat på, og løken vil holde seg godt i kjøleskapet i en måneds tid.
 
 
 
 


1 kommentar: