Syltet rødløk veldig enkelt å lage og du kan variere med å bruke ulike krydder og urter - alt etter hva smaksløkene dine er glad i. Den syltede løken har et mangfoldig bruksområde og passer blant annet utrolig godt som tilbehør til hamburger, til kjøttretter eller i salaten.
Dette trenger du:
- 1 dl eplecidereddik
- 2 dl sukker
- 3 dl vann
- 20 gr. frisk ingefær
- 2 rødløk
Slik gjør du:
Kok opp vann, eddik og sukker. La det koke til sukkeret har løst seg opp.
Skjær rødløk og ingefær i tynne skiver.
Legg skivet rødløk og ingefær i et rent glass og hell over kokende lake. Sett på et tett lokk og la det avkjøle seg. Smaken blir bedre jo lenger løken får marinere.
Sylting er en naturlig måte å preservere mat på, og løken vil holde seg godt i kjøleskapet i en måneds tid.
Dette er kjempe godt :)
SvarSlett