onsdag 31. mai 2017

Ferske sommerruller med peanøttsaus


Sommerruller er vårruller pakket i rispapir istedenfor filodeig, og er uten frityrsteking - sunt og godt og med masse god smak av Asia.

Sommerrullene kan du lage på forhånd, men settes kjølig inntil servering, slik at smakene "setter" seg. Dette er mat som passer både som forrett, hovedrett eller kanskje som en del av et tapasbord.


Sommerruller

12 runde rispapir, ca. 20 cm i diameter
1 pk crabstick
100 g glassnudler, kokte og godt avrente
1/2 agurk
1 gulrot
4 vårløk
2 dl finsnittet kinakål
frisk koriander

Del slangeagurken på langs. Skrell gulroten og rens vårløken. Skjær agurk i tynne staver og gulrot og vårløk i tynne strimler.
Bløtlegg rispapiret 10-15 sekunder i varmt vann (eller som beskrevet på pakken). Det kan være lurt å lage en om gangen, i hvert fall i starten. La papiret renne av seg på et fuktig og rent kjøkkenhåndkle.

Legg grønnsaker, crabsticks, nudler, salatblad og koriander på risarket, og pakk stramt rundt fyllet. Brett inn sidene og rull sammen. Dekk til de ferdige rullene med et fuktig kjøkkenhåndkle mens du lager resten. 

Serveres med peanøttsaus, eller en annen saus som for eksempel søt chilisaus.


Det er ikke vanskelig å lage sommerrullene, men selve rullingen går lettere når du har gjort det noen ganger. Pass på å ha alle ingrediensene ferdig kuttet, og ikke bløt rispapiret for lenge.

 
Rullene kan fylles etter smak - jeg har valgt vårløk, kinakål, agurk, gulrot, glassnudler, crabsticks og koriander.


Når du "pakker" sommerrullene starter du med å brette inn fra siden, og ruller så sammen ved å holde ingrediensene på plass med fingrene - passe stramt og uten at rispapiret revner.


Til sommerrullene anbefaler jeg denne peanøttsausen:

Peanøttsaus

1 dl vann
1 dl peanøttbutter
2 dl hoisinsaus
3 ss limesaft
2 ss sweet chili


Kok opp vannet i en liten kasserolle, og rør inn peanøttbutter. Skru av varmen, tilsett resten av ingrediensene og rør alt sammen til en glatt og tykk saus. Dryss gjerne over litt grovhakkede peanøtter, litt chili, mynte og koriander ved servering.


♥ Smakelig måltid ♥ 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar