onsdag 10. oktober 2018

Ovnsbakt torsk med blomkålpuréIngredienser (4 porsjoner):

Ovnsbakt torsk;
700 g torskefilet , 4 porsjonsstykker
olivenolje
havsalt og pepper

Blomkålpuré;
1 blomkål , i buketter
3 poteter , i biter
2 fedd hvitløk , grovt hakket
1 ss smør
1-2 ss crème fraîche
salt og pepper

Chorizozalsa; 
3 ss pinjekjerner , ristet
1 dl olivenolje
120 g chorizopølse
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk , finhakket
1/2 rød chili, finhakket (smak til)
4 soltørkede tomater, finhakket

Tilbehør;
smørstekt vårløk og cherrytomater

Slik gjør du:

Krydre torsken med havsalt på den ene siden og la den ligge og trekke i ca. 15 minutter. Tørrsalting gjør at torsken blir fastere i fisken.

Skyll av saltet og tørk fisken med litt kjøkkenpapir, før du krydrer med litt salt til og nykvernet pepper. Legg torsken i et smurt ildfast form. Stekes midt i ovnen ved 160 grader i ca. 15 minutter, til fisken er ferdigstekt og begynner å flake seg. Ta formen ut av ovnen og dekk den med aluminiumsfolie. La fisken stå å hvile noen minutter før servering.

Kok blomkålbuketter, poteter og hvitløk i usaltet vann, til grønnsakene er møre . Hell av kokevannet og la kasserollen stå å dampe på lav temperatur i et par minutter slik at alt vannet fordamper. Tilsett smør og mos grønnsakene til ønsket konsistens. Smak til med crème fraîche, salt og pepper.

Skjær chorizoen i små terninger. Hakk sjalottløk, hvitløk, chili og soltørket tomat, slik at alt er klart. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne og legg til side. Ha olje i pannen og tilsett chorizoen, og la den surre ca. ett minutt, før du tilsetter finhakket sjalottløk, soltørkede tomater, hvitløk og chili (etter smak). La dette surre på svak varme i et par minutter.

Smørstek vårløk og cherrytomater til den er mør.

Anrett vårløk, blomkålpuré og et torskestykke på tallerkenen. Topp med chorizosalsa og pinjekjerner.  Server umiddelbart.

Smakelig måltid.


1 kommentar: