onsdag 7. mars 2018

Speltlompelasagne - enkel, rask og knallgod

Etter første gang jeg smakte speltlompelasagne, kunne jeg konstatere at dette var en utrolig smakfull og god lasagne som jeg lett bytter ut med den vanlige. I tillegg til at den er knallgod, er den også veldig enkel og rask og lage.

Speltlompelasagne lages tilnærmet likt vanlig lasagne, men noen enkle grep gjør at dette blir en en mye sunnere utgave. Pastaplatene erstatter du med speltlomper, og i stedet for vanlig hvit saus med smør, mel og melk, bruker du cottage cheese. I tillegg erstattes kjøttdeigen av karbonadedeig. Resultatet er en sunnere og minst like smaksrik lasagne. Min speltlompelasagne er laget med utgangspunkt i Linda Stuhaugs oppskrift.
 
 
Dette trenger du:

400 g karbonadedeig
3 ss tomatpure
1 hakket tomat
1 løk og 2 fedd kvitløk
2 dl vatn
Krydder (chilli, urtesalt, pepper eller hva du ønsker)
~
4 speltlomper
 1 stor boks cottage cheese
Ost

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 grader. Stek karbonadedeig, løk, kvitløk og krydder. Tilsett tomat, tomatpure og vann og la det koke inn til en kjøttsaus. Smak eventuelt til med mer krydder.

Legg kjøttsaus i bunnen av en ildfast form og legg lagvis; kjøttsaus, speltlompe, cottage cheese, kjøttsaus, speltlompe, cottage cheese, kjøttsaus. Avslutt med ost.

Stekes midt i ovnen, ca. 25-35 minutter.

Server gjerne salat til!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar