søndag 28. januar 2018

Blomkålsuppe

Nå som kuldegradene "biter" ute, gjør det ekstra godt med en varmende og god suppe i kroppen.
 
Suppe er jo også en av de enkleste rettene du kan lage, og det passer fint som kveldsrett eller som en del av en meny. Serverer du den i tillegg sammen med godt brød eller brødpinner blir suppa et mettende og godt middagsalternativ.
 
Blomkål er mager kost - det i tillegg mettende og fiberrikt, og med andre ord godt for kroppen.
 
 

 
Blomkålsuppe:

 
Dette trenger du (4 porsjoner)
1 blomkål
1 stor gul løk
4 dl. kraft/buljong, av kylling
4 dl. melk
sitronsaft
salt og pepper
smør/olje til steking
100 gr. chorizopølse
fersk timian

 
Slik gjør du:
Rens og skyll blomkålen, skjær vekk den nederste delen av stilken. Legg til side noen små buketter av blomkålen (garnityr) og kutt resten i biter.
 
Grovhakk løken. Varm smør/olje i en kasserolle og fres blomkålen sammen med løken noen minutter, under omrøring.
 
Tilsett melk og kraft/buljong. Kok opp og la det småkoke til blomkålen er helt mør.
 
Kjør suppen jevn og glatt med en stavmikser.
 
Smak til med salt, pepper og en skvis med sitron.
 
Stek blomkålbukettene i litt smør, til de er møre. Krydre med salt og pepper.
 
 Chorizopølsen skjæres i små staver og sprøstekes.
 
Server suppen toppet med stekte blomkålbuketter, sprøstekt chorizopølse, timian og avslutt med å ringle litt chiliolje på suppen.
  

 
Suppe kan du servere både til middag og som en kveldsrett, eller kanskje som en del av en meny.



 Smakelig måltid  ♥

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar