onsdag 29. november 2017

Grønne wraps med svinekjøtt og asiatiske smaker

Krispy hjertesalat fylt med kjøttfyll av svinekjøtt, sprø grønnsaker og toppet med sesamfrø og chili- og soyasaus - denne enkle retten er god som kveldskos eller enkel middag, men passer også perfekt som forrett.

Er du glad i de asiatiske smakene, tror jeg garantert du vil like denne retten.


Til 4 personer trenger du (ca):

Kjøttfyll:
400 gr. kjøttdeig av svin
2 gulerøtter, i små terninger
1 rød paprika, i små terninger
1 rødløk, i små terninger
2 vårløk, finsnittet
1/2 rød chili, finhakket
2 hvitløksfedd, finhakket
1 liten pose babyspinat (ca 70 gr.), grovt hakket
salt og pepper

Chili- og soyasaus:
4 ss hoisinsaus
6 ss soyasaus
2 ss vann
1 ss sterk chilisaus eller 1/2 finhakket rød chili

Garnityr:
12 blader hjertesalat
ristede sesamfrø
frisk koriander




Forbered ved å kutte alle grønnsakene i små terninger før du begynner å steke. Skyll hjertesalaten og la den renne av på litt kjøkkenpapir. Rist sesamfrøene i tørr stekepanne.
Bland alle ingrediensene til chili- og soyasausen i en skål. Smak til, og tilsett litt mer vann om nødvendig.
Stek så kjøttdeigen i litt nøytral olje i en wok eller stekepanne med høy kant. Stek til kjøttdeigen er gjennomstekt, og legg den til side.
Stek løken et par minutter og tilsett deretter gulerøttene. La det surre til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk, chili, paprika og vårløk og la det surre videre et par minutter.
Tilsett kjøttdeig, grovt hakket babyspinat og ca. 2 ss chili- og soyasaus og smak til med salt og pepper. Blandingen er ferdig stekt når spinaten begynner å "falle" sammen.

Fordel fyllet i hjertesalatbladene, strø over ristede sesamfrø og koriander. Anrett på tallerken sammen med eventuelt litt ris eller nudler.

Retten bør nytes umiddelbart.
Velbekomme :)







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar