mandag 23. oktober 2017

Kokos- og currypanne med torsk



En travel hverdag behøver ikke å bety at middagen skal være kjedelig og at det skal gå
på bekostning av de gode smakene.

Prøv denne kokos- og currypannen
– den er både rask og enkel å lage, og så smaker den godt i tillegg.



Du trenger (4 porsjoner):

800 g torskefilet
1 ts salt
1⁄2 purre
1⁄2 grønn paprika
1 gulrot
2 ss olje
4 dl kokosmelk
2,5 ss rød karripasta
saft og skall av 1⁄2 lime
1⁄2 finhakket rød chili
(eller mer om du ønsker en sterkere rett – smak til)
6 ss finhakket frisk koriander

Slik gjør du:

Kok ris etter anvisning på pakken.

Skjær torsk i serveringsstykker. Krydre med salt.

Skjær purre i skiver og paprika og gulrot i biter/staver.

Ha olje i en varm stor gryte. Fres purre, paprika, gulerot og halvparten av chilien til det er blankt. Tilsett karripasta og fres videre i 1-2 minutter. Rør godt så det ikke svir seg.

Tilsett kokosmelk og halvparten av korianderen og kok opp. Senk varmen og la gryten småkoke i 10 minutter.

Ha fiskestykkene i gryten og tilsett samtidig skall og saft av lime. La fisken trekke under lokk til den er ferdig, ca. 5 minutter. Smak til med salt og pepper.

Dryss over chili og hakket koriander og server med ris og nanbrød.













Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar