tirsdag 18. juli 2017

Gulerotsuppe med chili og ingefær


Selv om kalenderen viser sommer og solen titter frem, er det slettes ikke sikkert at sommervarmen slår til - da kan en varmende suppe gjøre godt.



Gulrotsuppe med chili og ingefær

(4 porsjoner)
10 gulrøtter
2 fedd hvitløk
2 gule løk
3 ss revet ingefær
1 rød chili
2ss olivenolje
1 ltr. vann
2 terninger grønnsakbuljong
salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

Skrell og skjær gulrøttene i mindre biter. Finhakk løk og hvitløk. Skrell og riv ingfær. Finhakk chilien (fjern frøene om du ikke ønsker så sterk suppe).

Surr alt i noen minutter i olivenolje i en stor kasserolle på middels varme. Ha i vann og buljongterningene og la det småkoke i ca 15 minutter.

Miks suppen glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Hell suppen over i serveringsboller og topp med rømme, krutonger og chiliskiver.

Krutonger:
Krutonger lager du lett selv ved å steke brødbiter tørre i litt olje på stekepannen. Tilsett gjerne litt hvitløk eller urter som smakstilsetning.











1 kommentar:

  1. Husk å lese korrektur. Heter Gulrot og ikke gulerot. Ellers veldig god suppe.

    SvarSlett