Gulrotsuppe med chili og ingefær
(4 porsjoner)
10 gulrøtter
2 fedd hvitløk
2 gule løk
3 ss revet ingefær
1 rød chili
2ss olivenolje
1 ltr. vann
2 terninger grønnsakbuljong
salt og nykvernet pepper
Slik gjør du:
Surr alt i noen minutter i olivenolje i en stor kasserolle på middels varme. Ha i vann og buljongterningene og la det småkoke i ca 15 minutter.
Miks suppen glatt med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Hell suppen over i serveringsboller og topp med rømme, krutonger og chiliskiver.
Krutonger:
Krutonger lager du lett selv ved å steke brødbiter tørre i litt olje på stekepannen. Tilsett gjerne litt hvitløk eller urter som smakstilsetning.
Husk å lese korrektur. Heter Gulrot og ikke gulerot. Ellers veldig god suppe.
SvarSlett