tirsdag 31. januar 2017

Chicken Tikka Masala

Jeg er veldig glad i indisk mat, og en av mine favoritter er Chicken Tikka Masala. Serverer du den med Papadum og Raita til, blir måltidet helt komplett.



Til 4 porsjoner trenger du;

•800g kyllingbryst
•4 ss yoghurt
•saften av en halv lime
•2 hvitløksfedd, presset
•1 ss koriander
•1.5 ts spisskummen
•1/2 ts kardemomme
•1/2 ts revet muskatnøtt
•1.5 ts paprika
•1/2 ts cayennepepper
•1 ss finrevet fersk ingefær
•2 ss smør
•1 løk, finhakket
•2 bokser à 400ml hakkede tomater
•150 ml matfløte
•salt

Slik gjør du:

Skjær kyllingen i litt større biter og ha de i en skål. Ha over yoghurt, limesaft og hvitløk og bland godt sammen. La kyllingen marinere mens du lager sausen.

Lag en krydderblanding av koriander, spisskummen, kardemomme, muskatnøtt, paprika, cayennepepper og fersk ingefær. Mos tomatene til en glatt røre med stavmikser.
Stek løken i smøret - bruk en litt stor kasserolle da det er denne hele retten skal lages i. Når løken er myk har du opp i krydderblandingen. Stek noen minutter til, mens du rører lett. 

Hell opp i tomater og matfløte og rør sammen. Smak til med salt. La sausen småkoke.

Varm opp en stekepanne og ha litt nøytral olje i (for eksempel rapsolje). Legg den marinerte kyllingen over i stekepannen og stek til den får litt farge. Legg den stekte kyllingen over i sausen. .

La det hele småkoke videre til kyllingen er gjennomstekt.

Server Chicken tikka masala med ris og pynt med frisk koriander.



♥♥♥

1 kommentar:

  1. Kylling er godt. Og kylling tikka masala
    er jo bare kjempegodt. Skal prøve denne
    oppskriften en gang.
    Takk :)

    SvarSlett