fredag 4. mars 2016

Solgul gulerotsuppe med ingefær og chorizo

Server denne suppen med godt brød til og du har et fullverdig og godt måltid!


Til 4 porsjoner trenger du:


8 middels store gulerøtter
1 løk
2 finhakket hvitløksfedd
1 ss smør
2 ss revet ingefær
ca 12 dl grønnsaksbuljong (2,5 terninger)
2 dl creme fraiche
6 - 7 dråper tabasco
litt salt
chorizo
rømme og koreander til pynt


Skrell og kutt gulerøtter i biter. Del løken i biter og surr sammen med gulerøttene og finhakket hvitløk i en panne med litt smør på middels varme. Grønnsakene skal ikke ta farge.Tilsett ingefæren og la det surre litt til.


Tilsett grønnsakbuljongen og kok under lokk til gulerøttene er møre.


Bruk stavmikser/foodprosessor og kjør suppen til den blir jevn og fin.


Tilsett creme fraich og smak til med Tabasco og salt, og la suppen få et oppkok.


Sprøstek chorizo skiver, og topp suppen med disse sammen med noen "ringler" med rømme og litt koriander.


♥ s m a k e l i g  m å l t i d ♥

2 kommentarer:

  1. Denne lagde jeg i dag til middag og det smakte veldig godt. :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Så hyggelig å høre Marie Helene :)

      Slett