mandag 29. februar 2016

Spicy kyllinggryte


Gryteretter og supper er ofte å finne på middagsbordet på denne tiden av året. Her har jeg funnet frem til en spicy og smakfull kyllinggryte som både er enkel å lage og veldig god - kan det bli bedre ♥


Til 3-4 personer trenger du:
  • 300 - 400 gr kylling
  • 1 - 2 rød paprika
  • 2 gr poteter
  • 1 løk
  • 1 gulrot
  • 2 - 3 hvitløksfedd
  • ca 5 dl kyllingkraft eller kyllingbuljong
  • 1 - 2 vårløk
  • 400 gr kokosmelk
  • 2 - 3 ts red curry paste
  • 1 ts  sambal oelek (chili paste)
  • 1 ss hakket koriander
  • salt og pepper
  • frisk koriander til pynt


Slik gjør du:

Del kyllingen i biter og fres den litt i nøytral olje (kokosolje/solsikkeolje e.l.) i en stekepanne. Sett til side.

Del løk, vårløk, gulrot, potet og paprika i terninger. Finhakk hvitløk. Fres alle grønnsakene i litt olje til løken er blank i gryta du skal lage retten i.

Ha i curry paste og sambal oelek og bland godt.

Hell over kyllingkraften. Kok opp og la småkoke i ca 10 minutter.

Tilsett kokosmelk og bland den godt inn.

Ha i kylling og koriander og la retten trekke i noen minutter.

Strø frisk koriander over og server.


Server gjerne gryteretten med ris og godt brød.






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar