onsdag 17. februar 2016

Torsk med brokkoli- og ertepuré


Hvem sier at hverdagsmaten må være kjedelig?
Spør du meg kan hverdagsmaten både se "fancy" ut, og i tillegg smake himmelsk
- selv om den blir servert på en helt vanlig onsdag. 

Prøv ut denne retten - jeg er nemlig ganske sikker på at den vil kunne bli en favoritt hos deg også.


Denne fiskeretten er superenkel å lage og gir litt "feststemning" midt i uka ♥  



Ingredienser: til 4 porsjoner (ca 438 kcal per porsjon)
4-5 stykker torsk

Puré:
250 g frosne erter
1 liten brokkoli
2 ss meierismør
salt og pepper

Topping:
1 pk. spekeskinke
40 g pinjekjerner
1 fedd hvitløk
1 ss olje
pepper
1/2 chilli
fersk gressløk

Slik gjør du:

Kok opp erter og brokkoli til de er møre (5-10 minutter)

Ha i 2 ss meierismør og la det smelte under lokk. Mos deretter med en stavmikser til pureen blir fløyelsaktig. Tilsett salt og nykvernet pepper etter behov.

Klipp spekeskinken i passe biter. Finhakk chilli og hvitløk og stek dette på forholdsvis høy varme i noen minutter. Tilsett pinjekjernene mot slutten.

Strø salt og nykvernet pepper på torsken og bak i ovnen på 180 grader i ca 16. minutter.

Enjoy!







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar