fredag 19. februar 2021

Kikertcookies

Lyst på noe godt til kaffen?

Med disse kikertcookiesene kan du kose deg litt ekstra 👌

Hovedingrediensene i cookiesene er kikerter, noe som gjør dem fulle av fiber og proteiner. Med peanøttsmør og hakket sjokolade, blir de som cookies skal være - digg 👈
Oppskriften har jeg funnet i boken til Emilie Nereng, "Sunt og digg".


Dette trenger du til 15 kjeks:

1 boks kikerter
3 store ss peanøttsmør
5 ss lønnesirup
1 ts vaniljessens
1 ts kanel
1 strøken ss havremel
1 ts bakepulver
1 klype maldonsalt
50 gr mørk sjokolade
50 g salte peanøtter

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovn til 180 grader (varmluft)
  2. Skyll kikertene godt under vann og ha dem i en foodprosessor sammen med peanøttsmør, lønnesirup og vaniljeessens. Kjør til en jevn masse.
  3. Tilsett resten av ingrediensene, bortsett fra sjokoladen og peanøttene. Kjør maskinen igjen til en jevn og smidig deig.
  4. Hakk sjokoladen og ha i deigen sammen med peanøttene. Bland inn i deigen med en skje.
  5. Form ca 15 klatter av cookierøren, og fordel dem på en stekeplate dekket med bakepapir. Fukt hendene med litt vann, og trykk cookiesene flate, ca 1 cm tykke. 
  6. Stek cookiesene i ovnen i 15-17. minutter.



 

1 kommentar:

  1. DIE schauen schon knusprig aus,,,,yummi

    wünsche noch einen schönen TAG
    bis bald die BIRGIT aus TIROL

    SvarSlett