lørdag 7. januar 2017

Proteinrundstykker

Julen er tilbakelagt og for de fleste av oss har julen bydd på litt for mye god mat, kaker og godteri - det er med andre ord på tide å finne tilbake til en sunnere hverdag igjen.

 
I julen stiftet jeg det "lykkelige bekjentskap" med proteinrundstykker. Dette er saftige, mettende og sunne rundstykker som lages av kun 5 ingredienser. At det er proppfulle av nyttige proteiner og er magre gjør at de kan spises med god samvittighet.

 
Til 8 -10 rundstykker trenger du:
300 gr cottage cheese
250 gr havregryn
2 egg
ei klype salt
1 ts bakepulver

Slik gjør du:
Rør cottage cheese , egg, salt og bakepulver lett sammen. Tilsett havregryn og bland sammen røra med en stavmikser. Du trenger ikke å få ut alle klumpene av cottage cheesen, men røra skal være jevn og fin. 

Bruk et par skeier til å forme passe store boller og sett dem på et bakebrett med bakepapir under.

Stekes ved 220 grader, varmluft, i ca 10 -12 minutter til de blir gylllen på toppen  (litt lenger uten varmluftsovn).



Disse rundstykkene er virkelig superenkle å lage - de smaker kjempegodt både ferske og etter at de har vært turen om fryseren.


Fyll på med godt pålegg, og du har en sunn og god frokost eller lunsj.


 Rundstykkene er helt klart "kommet for å bli" hos meg, og kanskje blir de favoritt hos deg også?? 


2 kommentarer:

  1. Hei
    Takk for oppskrift �� Denne skal testes ��
    Klem Hanne

    SvarSlett
  2. Håper du liker dem - er iallfall blitt "brødmaten" som jeg spiser 😃

    SvarSlett