tirsdag 20. desember 2016

♥ J U L E B O R D E T ♥

Førjulstiden og selve julehøgtiden byr på utallige anledninger til å invitere familie og venner til koselige treff hvor rammen er julestemning, god mat og godt i glasset.

Når jeg skal ha middagsgjester bruker jeg mye tid på planlegging av meny og ikke minst hvordan bordet skal pyntes - planlegging er jo som kjent halve jobben, og altså vel anvendt tid.  Et vakkert pyntet bord som inneholder "wowfaktoren" begeistrer gjestene dine og vil helt klart høste mange godord.

Det er ikke nødvendig å gå til innkjøp av masse nytt for å pynte et fint festbord - se hva du har liggende i skuffer og skap - bruk gammelt og nytt i skjønn forening...


La det gjerne gå en "rød tråd" i borddekkingen, mer om det er et valgt tema eller fargekombinasjoner.

Tema for bordet jeg viser her er vinterlig hvitt.

Her har jeg brukt en dekorasjonslenke med frostet granbar og kongler - min er kjøpt, men du kan like gjerne bruke granbar og kongler som du egenhendig har tatt inn fra skogen, og gi de en omgang med snøspray. Kombinert med en lyslenke er dette et flott midtpunkt for festbordet.


Til fest bruker jeg aller helst stoffservietter - knyt en løs knute på servietten og du får et utradisjonelt men stilig preg. På hver kuvert har jeg i tillegg lagt en sølvfarget dekorhjort med hvit pels, denne passer fint inn i det vinterlige temaet.

 

Når du pynter et julebord - bruk julepynten du alt har liggende - erstatt for eksempel dekorhjorten med en flott julekule.


 ♥ ♥ ♥

En naturfarget gavepose dekorert med grovt striesnøre et par små julekuler er fylt med granbar og kvister. En liknende pose har du sikkert liggende og granbar og kvister henter du gratis inn fra skogen - billigere får du det ikke.


Enkelt, stemningsfullt og klart for å ta imot gjestene.


Nyt dagene og ha en riktig G O D  J U L !!

2 kommentarer:

 1. Så pent dekket bord! Ønsker deg en riktig God Jul. 🎄🎅🌟
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 2. Nydelig.
  Enkelt og stilrent
  Håper du har hatt ei flott julehelg
  Godt nytt år til deg :)

  SvarSlett