torsdag 7. april 2016

Chili con Carne med koriander og yoghurt


Chili con Carne betyr chili med kjøtt, og er ikke en meksikansk rett som mange faktisk tror. Retten har riktignok basis i det meksikanske kjøkken, men er ekte amerikansk.

Dette er en varmende rett med mange gode smaker - superrask å lage og kjempegod å spise...


Chili con Carne med korianderyoghurt

Ingredienser (4 porsjoner):


  • 500 g kjøttdeig
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 løk
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts chilipulver
  • 1 boks hermetiske tomater (hakket)
  • 1 glass sterk tacosaus
  • 1 boks kidneybønner
  • 2 dl hønsebuljong
  • salt og pepper
  • 3 dl yoghurt naturell
  • 1 neve frisk koriander
  • 1 lime

Slik gjør du:

Finhakk hvitløk og løk og fres i en gryte sammen med kjøttdeig. Krydre med chili, paprika og spisskummen.

Tilsett hakkede tomater, tacosaus, buljong og avrente bønner. La det småkoke i ca 10 minutter. Smak til med salt, pepper og litt limesaft.

Finhakk koriander, bland sammen med yoghurt og smak til med limesaft, salt og pepper.

Server chili con Carne med tortillachips, korianderyoghurt og limebåter.


Tips:

Siden Chili con Carne egner seg godt til å fryse ned, er det bare å lage porsjonspakker av eventuelle rester og legge i frysen.


Yoghurtdressing med koriander setter en ekstra god smak, og for de som ønsker en ekstra "piff"
- sett frem ekstra chili og koriander...


Velkommen til bords!


4 kommentarer:

  1. Det så jo både enkelt og godt ut.
    Gratulerer med ny blogg

    SvarSlett
  2. Dette er mat jeg liker svært godt, morsomt å få ideer fra andre også...ser veldig godt ut!
    God helg!
    Klem fra Jorunn

    SvarSlett
  3. Dette høres fortreffelig ut. Tror jeg vil prøve denne :)

    SvarSlett