fredag 22. april 2016

Asiatisk nudelsalat


Når du lager nudelsalat kan du variere med bruk av ingredienser og om du ønsker å servere den varm eller kald. Her er min utgave :)


 Asiatisk nudelsalat
(4-6 porsjoner)
  • ca 125 g risnudler
  • ca 125 g eggenudler 
  • 175 g strimlet biffkjøtt
  • 4-5 gulerøtter
  • 1 stor rød papirka
  • 1/2 bunt vårløk
  • 1 løk
  • 1/4 kinakål
dressing
  • 100 ml riseddik
  • 1 ss sukker
  • 8 ss soyasaus
  • 2 ss sesamolje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • ca 3 cm fersk, finrevet ingefær
pynt
  • frisk koriander
  • ristet sesamfrø

    Slik gjør du:

    1. Skjær kjøttet i tynne strimler. Krydre med salt og kvernet pepper og stek raskt i varm olje. Legg biffstrimlene til side så lenge.
    2. Kok nudlene etter anvisning på pakken. Skyll med kaldt vann og avkjøl mens de renner av.
    3. Kutt gulerøtter og paprika i tynne skiver, finsnitt løk,vårløk. Wok alt lett i gryte med litt olje.
    4. Tilsett det stekte biffkjøttet.
    5. Kutt kinakål i strimler, og vend inn i nudelsalaten.
    6.  Bland ingrediensene til dressingen og vend den inn i salaten.

    Server nudelsalaten med frisk koriander og ristede sesamfrø.

Et mettende, godt og sunt måltid.




1 kommentar:

  1. Hei. Lenge siden jeg var inne på siden din.
    Og her er det jammen kommet en spennende blogg.
    Den skal jeg følge med på. mange flotte oppskrifter
    og tips. Takk og god helg til deg :)

    SvarSlett