mandag 22. februar 2016

Spansk linsesuppe med chorizio


Er du av dem som mener at linser er smakløs og kjedelig vegetarmat - prøv denne suppen med grønne linser. Dette er et mettende, proteinrikt og næringsrikt måltid, og som "bonus" smaker den godt også...   


Spansk linsesuppe med chorizo

Antall porsjoner 4
Tilberedningstid
40 minutter

Ingredienser
100 g grønne linser
1-2 løk
1 fedd hvitløk
1 ss paprikapulver
2 ss olje>
2 ss tomatpuré eller 1 dl passata
1 l hønse- eller grønnsaksbuljong eller kraft - gjerne hjemmelaget
2-3 chorizopølser
1 ts tørket oregano eller 1 ss frisk
1/2 ts salt
1/2 ts pepper

Fremgangsmåte
Kutt løk og hvitløk fint. Varm opp olje og fres løken til den er myk. Ha i linser og paprikapulver fres litt til. Tilsett buljong eller kraft samt tomatpure. Kok opp og la småkoke i 15 minutter eller til linsene er myke men ikke melne.

Skjær pølsene i biter og ha oppi linsesuppen. Tilsett oregano og smak til med salt og pepper. La trekke i 10 minutter.

Server med godt brød eller Grissini.

Tips:
  • Du kan godt bruke ferdig kokte linser hvis du har dårlig tid
  • Dersom du ønsker suppen litt ekstra "hot" kan du tilsette en halv, finhakket chilli



Linser inneholder mye proteiner og øker ikke blodsukkeret. Spiser man en liten skive grovbrød, et knekkebrød eller andre kornprodukter til samme måltid, er linser en fullgod erstatning for kjøtt. Linser har også et høyt innhold av jern, og inneholder i tillegg mindre mengder av kalsium, folinsyre og magnesium.


♥♥♥

















1 kommentar:

  1. Gratulerer med ny blogg, Hildegunn! Mange fine oppskrifter og koselig bordekking hos deg.
    Ha en fin helg!
    Klem fra Jorunn

    SvarSlett