(3 porsjoner)
1/2 blomkål
2 finhakket sjalott løk
6 dl. vann
1,5 hønsebuljongterning
2 dl. helmelk
salt
pepper
litt finhakket chilli (kan sløyfes)
3 skiver bacon, i små strimler
persille
Slik gjør du:
1. Rens blomkål og del i mindre buketter. Ha blomkålbuketter, løk, vann,
buljong og melk i en kjele. Kok opp og la det koke til grønnsakene er
møre.
2. Spar noen blomkålbuketter og kjør resten av suppen jevn med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og finhakket chilli.
3. Stek bacon sprøtt i en stekepanne.
4. Fordel blomkålbuketter i suppeskåler og hell over suppe. Topp suppen med bacon og persille og ringle til slutt over litt chilliolje.
Server suppen med grissini eller godt brød til.
Ser ut som nydelige supper.
SvarSlettDen søtpotetsuppa vil jeg i hvert fall
prøve å lage en gang. Er jo skikkelig
høstlig nåså det kunne passe med suppe.
Men håper egentlig på litt varmere vær igjen
Ha fortsatt god sommer ;)
Noe å tenke på til i morgen dette!
SvarSlettNoe å tenke på til i morgen dette!
SvarSlett